Geschiedenis

Hoe het allemaal begon

Politiehondenvereniging (PHV) D.O.S. Reek is opgericht in augustus 1974.

De afkorting D.O.S. staat voor Door Oefening Sterk.

Van oorsprong had de club de doelstelling om honden op te leiden voor de certificaten KNPV Politiehond 1 en 2.
Sinds een aantal jaren geleden heeft de vereniging zich meer toegelegd op het beoefenen van- en opleiden van de honden volgens het speurhondenprogramma van de KNPV.

De KNPV is het landelijke overkoepelend orgaan, waarbij alle politiehondenverenigingen zijn aangesloten. Onder toezicht van de KNPV worden bij diverse verenigingen in het land honden opgeleid voor de politie- en speur/reddingsdiensten.

Wie zijn wij

De leden van de vereniging zijn enthousiaste hondenliefhebbers. Samen beoefenen we met elkaar een uitgebreid en interessant programma. We helpen elkaar daarbij voortdurend, om zo ook van elkaar te leren. Het is een mooie hobby om zo actief met je hond bezig te zijn.

De hond en geleider

De manier waarop wij trainen is hondvriendelijk. Met name het contact tussen geleider en hond staat centraal. Beiden wordt geleerd – door middel van samenwerken en een positieve beloning – optimale resultaten te behalen. Omdat geen hond en geen geleider hetzelfde is en hetzelfde reageert, blijft het dus zoeken naar de juiste benadering van de combinatie. Dit maakt elke training boeiend en afwisselend.